Workshop "Toffe Targets"

Target training is Tof! Met targettraining als basis kan je werken aan verzorging, gedragsproblemen, gehoorzaamheid, opvoeding, tricks, agility...


Tijdens deze workshop gaan we uitgebreid duiken in diverse aspecten van targetten. Bijvoorbeeld: verlengen van targetgedrag, body targets, visuele targets en multiple targets. Door uitdagende oefeningen op het niveau van jouw hond zie je snel resultaat. Plezier in het leren gegarandeerd!


Datum en tijd: de workshop is op 22 oktober van 14 tot 17 uur en kost €45,- voor deelnemers met hond. Er zijn ook kijkersplaatsen voor €15,-. Het aantal deelemers is maximaal 5 met hond en 5 toeschouwers. Een gedeelte van de opbrengst van deze workshop komt te goede aan de Dutch Cell Dogs!


Instructeur: Minna Yrjana

Cursus Hond & Kind

Bij voldoende belangstelling start de nieuwe cursus “Kind & Hond”. Deze superleuke cursus is speciaal voor kinderen en tieners van zes tot zestien jaar.

Tijdens de lessen wordt er veel geleerd over honden. Wat kun je wel en niet doen met de hond? Wat vertelt de hond met zijn lichaam? Hoe kan je samenwerken met je hond en samen leuke oefeningen leren?


Naast gehoorzaamheidsoefeningen gaan de honden natuurlijk ook leuke trucjes leren. Dit alles met behulp van een clicker. De lessen duren een uur. Daarvan wordt ongeveer een kwartier besteed aan theorie, de rest van de tijd gaan de kids aan de slag met praktijkoefeningen met hun hond. De groep bestaat uit minimaal twee en maximaal vijf hond-kind-combinaties.


Voorwaarden:

Om mee te mogen doen moet de hond de basis al kennen. Daarbij moet de hond redelijk tot goed in staat zijn zich te focussen, te midden van andere honden en kinderen. Het kind moet de hond kunnen houden aan de lijn. De hond moet sociaal vaardig zijn naar mensen en andere honden.


Dag en kosten: de cursus zal plaatvinden op zondagochtend en kost 75 euro voor vier lessen. 


Instructeur: Jackie

Word een TOPtrainer in tien lessen!

Leer zó goed met een clicker omgaan, dat jij je hond kunt leren wat je maar wilt. Zelfs de meest eigenwijze, chaotische, Oost-Indisch dove, sullige of gewoon luie hond kan dank zij deze cursus veranderen in een enthousiaste en ijverige leerling. Jij én je hond leren al snel dat trainen het leukste spel op de wereld is!


Is je hond bezig de hele wereld behalve met jou? In deze cursus leer jij hoe je het middelpunt wordt van zijn universum!


Verplicht bij deze cursus:

- Honderd procent inzet om postief te leren trainen met je hond.

- Bereidheid om dagelijks te werken met een clicker en (véél) beloningen voor je hond.

- Bereidheid om "huiswerk te maken": minimaal vijf keer per dag maximaal vijf minuten oefenen.

- Actief meedoen met alle(!) lessen.


Vereisten:

- Je hond is niet agressief naar andere honden of mensen.

- Je hond is in staat om een half uur in je auto of in een bench door te brengen.

Lessen zonder hond duren een uur, lessen met hond een half uur tot 45 minuten.


Kosten: € 175,-, inclusief clicker en het boek "Superhonden".

Je ontvangt een certificaat van deelname.


Data en tijd: de lessen zijn op vrijdagavond en beginnen om 18 uur. De eerste les (zonder hond) is op 13 oktober.


Instructeur: Els


Nieuwe cursus: Hoopers

Bij de TOPhond kun je sinds kort ook een beginnerscursus hoopers doen. Deze hondensport is oorspronkelijk in de VS bedacht voor honden die nog niet toe waren aan behendigheid. Het leuke van hoopers is dat het fysiek veel minder belastend is dan Agility, waardoor het geschikt is voor bijna elke baas en hond.


De bedoeling bij hoopers is dat de hond uiteindelijk zelfstandig een parcours kan afleggen, terwijl de handler op één plaats blijft staan. Dit parcours bestaat uit halfronde "hoepels", tunnels en tonnen. Je leert als handler je hond op afstand besturen, vooral door middel van gebaren. Daardoor wordt je bewuster van je eigen lichaamstaal. Ook is deze sport heel goed voor het versterken van de band tussen baas en hond.


Datum en tijd: Vanaf 7 oktober kun je meedoen met onze hoopersgroep op zaterdag om 11.30 uur.


Instructeur: Els