Seniorenles

Maandelijks organiseren we een supergezellige losse les voor oudere honden, met een afwisselend programma. Je doet alles in je eigen tempo en op je eigen niveau. Samen plezier hebben is het belangrijkste!

De les duurt anderhalf uur. Na ongeveer drie kwartier onderbreken we de les met een koffie- en theepauze, zodat onze seniorhondjes even kunnen uitpuffen. De kosten bedragen € 10,- voor cursisten van de TOPhond en €12,50 voor niet-cursisten. Dit bedrag is inclusief koffie en thee met wat lekkers. 


Data en starttijd: elke eerste vrijdag van de maand om 19.00 uur.


Instructeur: Els.

Buitenles "Lekker Los"

Het allerbelangrijkste voor elk hondenbaasje is waarschijnlijk wel, dat de hond komt als hij of zij geroepen wordt. Meestal lukt dat in de puppytijd ook prima. De problemen komen daarna pas....


Voor iedereen die worstelt met het hierkomen, heeft Hondencentrum de TOPhond regelmatig de praktijktraining "Lekker los". Tijdens deze training oefen je het hierkomen in de praktijk, onder begeleiding van een ervaren instructeur. Er wordt buiten getraind, op een volledig omheind terrein. 


Per keer train je met maximaal drie honden. De training duurt een half uur en kost €15,- voor cursisten en €17,50 voor niet-cursisten van de TOPhond. Pubercursisten van de TOPhond kunnen aan deze les meedoen in ruil voor een gewone les.


NB: deze training is niet geschikt voor honden met agressie of re-activiteit. Daarvoor heben wij andere mogelijkheden.


Instructeur: Susanna


Data en starttijd: 2x per maand op zaterdag om 15 uur.


Locatie: Zwaaikom 3 in Emmen (bij de dierbegraafplaats)


Buitenles "Fijn aan de lijn"

Wie wil dat nou niet: een hond die lekker ontspannen meeloopt aan de lijn?!? Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wandelen zonder trekken op de hondenschool is één ding; je hond buiten netjes mee laten lopen is vaak veel lastiger. Daarom kun je voortaan bij Hondencentrum de TOPhond regelmatig meedoen aan een praktijkwandeling!


De praktijkwandelingen worden begeleid door een ervaren instructeur. Per keer gaan er maximaal vijf honden mee. De wandelingen duren 45 minuten. De locatie van de wandelingen wisselt per keer.


Kosten: € 15,- voor cursisten en € 17,50 voor niet-cursisten. Pubercursisten van de TOPhond kunnen aan deze les meedoen in ruil voor een gewone les.


NB: de praktijkwandelingen zijn niet geschikt voor honden met agressie of ernstige re-activiteit. Daar heeft de TOPhond andere aciviteiten voor.


Instructeur: Susanna


Data en starttijd: 2x per maand op zaterdag om 15 uur.

TOPpraktijkdag zoek- en pakwerk

Elke maand houden wij een TOPpraktijkdag! Deze dag bestaat uit twee onderdelen: slachtoffer zoeken en pakwerk. Alle honden mogen op de praktijkdag drie á vier keer een slachtoffer zoeken. Aan het einde van de dag mogen de honden die dat willen ook nog een bijtoefening doen op de mouw.


Iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau. De praktijkdag is dus ook geschikt voor honden en die nog nooit eerder zoek- of bijtwerk gedaan hebben. Bovendien is er steeds één hond tegelijk aan het werk, waardoor deze dag ook geschikt is voor honden die moeite hebben met andere honden.

Honden die problemen hebben met mensen zijn niet per definitie uitgesloten van deelname. Maar omdat we aan de slag gaan met het zoeken van personen, is het wel noodzakelijk dat dit bij de aanmelding wordt gemeld. We bepalen dan in overleg wat de mogelijkheden zijn.

Geef je snel op, want VOL=VOL!


Kosten: €35,- per hond met één begeleider (inc. BTW, een eenvoudige lunch en onbeperkt koffie, thee of limonade). Toeschouwers betalen €5,- voor koffie, thee, limonade en de lunch.


Instructeur: Kees Koopmans


Data en starttijd: elke eerste zondag van de maand vanaf 10 uur.

Opgeven voor de onderstaande activiteiten kan alleen door te mailen naar detophond@gmail.com of via WhatsApp naar 06 30291637!

Deel deze pagina