Positief pakwerk en appèl

Bij pakwerk moet de hond een ‘boef’ opsporen, aanblaffen en in bewaring stellen. In de pakwerkles moet de pakwerker worden opgespoord, aangeblaft en door de hond begeleid, waarbij de pakwerker zich lopend moet verplaatsen. De hond mag pas bijten als de 'boef' probeert te ontsnappen of de baas van de hond of de hond zelf wordt aangevallen.

Pakwerk is pittig voor de pakwerker én voor de hond. Het stelt de belastbaarheid van de hond op de proef: de pakwerker kan naar de hond schreeuwen of dreigen met een stok.

Tijdens de training leren de honden zich te fixeren op het willen pakken van de mouw van de pakwerker. Ze hebben geen kwade bedoelingen tegenover de pakwerker zelf. Pakwerk zorgt er voor dat de hond agressie inzet wanneer het nodig is, en meer zelfbeheersing heeft op momenten dat agressief reageren niet nodig is. 

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt kweekt pakwerk dus geen agressie, maar zorgt het juist voor een goede uitlaatklep! Dit geldt zeker voor werkhondenrassen zoals Mechelse herders, Staffords en Rottweilers.

Wij werken óók bij het pakwerk uitsluitend positief. Ons uitgangspunt is zoals altijd: de lessen moeten leuk zijn voor zowel de baas als de hond. Slipkettingen, teletact, prikbanden enzovoorts zijn dus niet toegestaan. Wel gebruiken we beloningen in de vorm van voer, spel en uiteraard: lekker bijten in de mouw!

Deel deze pagina