Waar moet je aan denken voor de les?

Hondenworst (ook verkrijgbaar in onze TOPshop).

Hondenworst (ook verkrijgbaar in onze TOPshop).

  • Zorg dat de hond op de lesdag voldoende rust krijgt.
  • Geeft je hond minimaal vijf uur voor de les begint geen eten meer.
  • Laat je hond voor de les plassen en poepen (Bij de hondenschool kan dit aan de overkant van de straat. Grote boodschap alsjeblieft opruimen!).
  • Neem flink veel kleine, smakelijke beloningen mee! Liefst géén brokjes of hondenkoekjes, maar bijvoorbeeld stukjes hondenworst of gedroogd vlees. Gewone leverworst, kookworst, kaas en dergelijke zijn minder gezond, maar kunnen wel heel goed werken bij honden die niet zo veel interesse hebben in eten.
  • Neem een favoriet speeltje mee waar je samen mee kunt spelen. Bijvoorbeeld een lang fleecetouw.
  • Zorg dat de hond een goed passende halsband of tuigje aan heeft (slipkettingen, sliphalsbanden zonder stop, prikbanden, stroombanden en anti-trektuigen, anders dan de tuigen die geadviseerd worden door de instructeurs, zijn bij ons niet toegestaan).
  • Neem een gewone riem tussen de 1 en 3 meter mee (rollijnen c.q. flexlijnen zijn bij ons niet toegestaan).
  • Trek zelf praktische, stevige kleding en makkelijke (wandel)schoenen aan. Vermijd fladderende jassen, sjaals en dergelijke. Denk eraan dat je bij ons in de hal weliswaar droog staat, maar dat er geen verwarming is dus kleed je in de winter warm aan.

Een goede beloning is het halve werk!

Deze beloningssnoepjes zitten vaak vol met kleur, geur- en smaakstoffen, vetten of suikers. Gezonde bestanddelen zitten er meestal niet in. Kijk dus altijd goed op het etiket!

Deze beloningssnoepjes zitten vaak vol met kleur, geur- en smaakstoffen, vetten of suikers. Gezonde bestanddelen zitten er meestal niet in. Kijk dus altijd goed op het etiket!

Het is heel belangrijk dat je de juiste beloningen bij je hebt tijdens de les. Er zijn veel afleidingen op de hondenschool. Dus als je een saaie beloning bij je hebt (bijvoorbeeld gewone brokjes), is het niet zo gek als je hond daar geen aandacht voor heeft. Geen aandacht voor de beloning betekent: geen aandacht voor jou!

Dit is ook de reden dat we je vragen om de hond vóór de les niet te voeren. Als hij honger heeft, zal hij meer interesse hebben in de beloningen. En als jij tijdens de les zo veel beloont als de bedoeling is, krijgt je hond zijn buikje toch wel vol.

Je hoeft als het goed is dus na de les niet meer te voeren. Dit betekent echter dat het dubbel belangrijk is dat je een zo gezond mogelijke beloning uitzoekt. Daarom dringen wij erop aan dat je indien mogelijk kiest voor hondenworst, gedroogd vlees of een goede kwaliteit beloningssnoepjes. Wat is goede kwaliteit? Simpel: 'snoepjes' met 85 tot 100 procent vlees, zonder granen, kleur,- geur- en/of smaakstoffen.

Als je het moeilijk vindt om in de dierenwinkel de juiste beloning te vinden, kun je bij ons terecht voor advies én voor goede producten. We verkopen in onze eigen TOPshop uitsluitend hondenworst en beloningssnoepjes van topkwaliteit.

Verkrijgbaar in de TOPshop: Best Buddy Softs
Verkrijgbaar in de TOPshop: Best Buddy Jerky

Deel deze pagina